Vila Cabral zorgt voor zuiders briesje in de districten Antwerpen, Deurne en Merksem

apr 1 2010
Logo Vila Cabral

Mensen met een verschillende culturele achtergrond bij elkaar brengen en het Noord-Zuid-thema in een ander daglicht plaatsen, dat is wat Vila Cabral beoogt. 11.11.11 zoekt daarom in de districten Antwerpen, Deurne en Merksem, verenigingen, organisaties, scholen en partners die dit najaar (van eind september tot eind november) een zuiderse activiteit willen organiseren.

Vila Cabral vindt al enkele jaren plaats in Deurne en ook het district Antwerpen is aan zijn derde editie toe. Dit jaar volgt het district Merksem voor de eerste keer hun voorbeeld. Alle drie de districten zijn nu op zoek naar verenigingen en organisaties die een bestaande of nieuwe activiteit een zuiderse toets willen geven tussen eind september en eind november 2010. Het kan gaan om een nieuwe of een bestaande activiteit, die voor de gelegenheid een Noord-Zuid-invalshoek krijgt. Een brunch met fairtradeproducten, een reisverslag over een inleefreis naar Senegal, een tentoonstelling over migratie of een debat over opvoeding in verschillende culturen, zijn maar enkele van de mogelijkheden die elk jaar weer voor een gevarieerd programma zorgen.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Matthias Van Milders en Karolien Huyge, 11.11.11-Antwerpen, Patriottenstraat 27, 2600 Berchem, tel. 03 281 06 62, antwerpen@11.be. Ook wie op zoek is naar leuke ideeën, kan hier of op www.11.be/vilacabral terecht. Inschrijven kan nog tot 16 mei 2010.

Vila Cabral is een initiatief van 11.11.11 in samenwerking met de districten Antwerpen, Deurne en Merksem, de stad Antwerpen en de provincie Antwerpen. De districten Antwerpen, Deurne, Merksem en 11.11.11. zorgen in het najaar voor promotiemateriaal van alle activiteiten.